Annonsørinnhold

ANNONSØRINNHOLD FRA APOTEK 1:

Bruker du faste medisiner?

Denne gratisløsningen gir deg full kontroll.

FÅR VARSEL PÅ SMS: Når Linda trenger påfyll av medisinene sine, trenger hun ikke å huske på det selv. De ligger nemlig klare og venter på henne på Apotek 1.
FÅR VARSEL PÅ SMS: Når Linda trenger påfyll av medisinene sine, trenger hun ikke å huske på det selv. De ligger nemlig klare og venter på henne på Apotek 1. Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

ANNONSE: Når du bruker faste medisiner, vet du hvor viktig det er at du alltid har dem tilgjengelig. Likevel hender det kanskje av og til at du ikke oppdager at du holder på å gå tom før det plutselig er ingen tabletter igjen?

Linda Trondsdatter (42) fra Mysen har høyt blodtrykk. Hun vet akkurat hvordan det er å oppdage at du er i ferd med å gå tom for tablettene hun må ta hver dag. Da må man skynde seg på apoteket for å hente mer, uansett hva du hadde planlagt den dagen. Linda opplevde også noen ganger hendte det at apoteket ikke hadde mer igjen av akkurat den medisinen, og hun måtte prøve å finne et annet apotek som hadde dem inne.

– Det var litt stressende, sier Linda.

Men nå slipper hun dette helt. Hun abonnerer nemlig på medisinene sine hos Apotek 1, og får en SMS i god tid før hun er i ferd med å gå tom. Da står neste forsyning allerede pakket og klar til henne på apoteket hun har valgt som sitt utleveringssted, og Linda kan svinge innom når det passer henne best og plukke med seg medisinene som hun er avhengig av.

– Det er en utrolig bra tjeneste, som fungerer veldig enkelt og greit, sier en fornøyd Linda.

ALLTID KLART: Med gratistjenesten fra Apotek 1 får Linda alltid medisinene sine når hun trenger dem. Her ekspederes hun av Elin Olaussen på Apotek 1 i Askim.
ALLTID KLART: Med gratistjenesten fra Apotek 1 får Linda alltid medisinene sine når hun trenger dem. Her ekspederes hun av Elin Olaussen på Apotek 1 i Askim. Vis mer

Abonnementet er gratis og uten bindingstid, og det er enkelt å sette det i gang. Du kan gjøre det på nett ved hjelp av Bank ID, eller ordne det over disk i et hvilket som helst Apotek 1.

– Denne gratistjenesten kan være en stor trygghet for mange, sier kommunikasjonsansvarlig Kjersti Solberg Ofstad i Apotek 1. – Det er mye man skal passe på i en travel hverdag, og vårt abonnement kan avlaste deg litt. Det passer på at du alltid har tilgang på de faste medisinene du bruker, slik at du har én ting mindre på huskelista.

Enklere hverdag

Det smarte abonnementet har flere fordeler.

– Når resepten min må fornyes hos legen, vil jeg få varsel på SMS god tid i forveien fra Apotek 1. Det er veldig smart, for det er jo ikke alltid man har oversikt over hvor mange ganger det er igjen på en resept, sier Linda.

SMART LØSNING: Linda Trondsdatter leste om abonnementsløsningen på nettet, og syntes det virket som en god idé. Etter å ha testet den en stund, er hun godt fornøyd.
SMART LØSNING: Linda Trondsdatter leste om abonnementsløsningen på nettet, og syntes det virket som en god idé. Etter å ha testet den en stund, er hun godt fornøyd. Vis mer

Full kontroll

Abonnementet hjelper deg å ha full kontroll over medisinbeholdningen din til enhver tid, uten at du må passe på det selv.

Det er spesielt smart for deg som bruker medisiner fast, enten du har høyt blodtrykk, astma eller diabetes – eller andre sykdommer eller tilstander som gjør at du må ta medisiner hver dag.

– Eldre mennesker kan ha spesielt god nytte av abonnementet, særlig hvis de bruker mange forskjellige medisiner. Med denne løsningen slipper de å gå tom for noe som helst, sier Ofstad i Apotek 1.

Du kan også abonnere på andre apotekvarer enn reseptbelagte medisiner. Når du setter opp abonnementet ditt hos Apotek 1, forteller du hva du trenger og hvor mye du bruker av det. Det fungerer på akkurat samme måte som med reseptbelagte varer.

Dermed er du sikker på at du får du det du trenger, når du trenger det.

Rett hjem

Om du bor langt fra nærmeste Apotek 1, gir abonnementsløsningen deg nok en fordel: Du kan få medisinene rett hjem.

– Jeg har valgt å plukke opp varene på Apotek 1 i Askim, fordi det passer helt fint inn i hverdagen min. Likevel er det greit å vite at varene kan sendes hjem til meg hvis jeg skulle ønske det, sier Linda.

For mange kan dette være en måte å gjøre hverdagen enklere på, siden du ikke trenger å dra innom apoteket. Pakken fra Apotek 1 må signeres for, og du bestemmer selv om den skal leveres på døren eller om du vil hente den på postkontoret. Du betaler bare porto, tjenesten er gratis.

– En flott ekstrabonus ved å hente medisinene på Apotek 1, er at jeg samtidig kan spørre om råd hvis det er noe jeg lurer på. De ansatte er både hjelpsomme og kunnskapsrike, sier Linda.

Les mer om abonnementstjenesten til Apotek1 her.​

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring