Annonsørinnhold

En sunn hodebunn er veien til vakrere hår

Årsaken til hårplager kan ligge i hodebunnen din. Svaret heter Trikologi.

En sunn hodebunn er veien til vakrere hår

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Håret er viktig for førsteinntrykket, og mange av oss har noen utfordringer vi gjerne skulle gjort noe med. Men hva er det egentlig som hjelper? Det finnes et utall forskjellige produkter, og det kan være vanskelig å velge det beste resultatet.

- Det kan være mange grunner til at håret ikke er slik man ønsker. Stress, hormoner og kjemiske behandlinger er bare noen av de faktorene som påvirker håret. I mange tilfeller ligger utfordringen i selve hodebunnen. Fet hodebunn, flass eller andre underliggende årsaker påvirker hårkvaliteten. Egenbehandling av disse utfordringene gjør ofte vondt verre hvis man behandler problemet med feil produkter. Det forteller Tor Verner Meyer hos Apollo Hårsenter i Bergen som har holdt på med Trikologi i snart ti år.

Trikologi er læren om hår og hodebunn. Hos Apollo Hårsenter utfører de en grundig analyse av hår og hodebunn med et mikrokamera. Dette forstørrer hodebunnen 200 ganger, og en trikolog kan da avdekke hodebunnens nivå av for eksempel fett, flass og oljer, og så lage et behandlingsprogram.

Riktig behandling

- Vårt hovedkonsept er individuell behandling av hver enkelt kunde og at alle skal få en skikkelig vurdering av hvilket behandlingsprogram som passer best akkurat for deres hår og hodebunn. Vi starter alltid med en samtale før vi tar analysen for å kartlegge hodebunnens tilstand. Med utgangspunkt i både samtalen og analysen bruker vi vår erfaring og kompetanse til å sette sammen et behandlingsprogram. Det er viktig at behandlingen er tilpasset kundens behov og tar utgangspunkt i hva den enkelte ønsker å oppnå, sier Tor Verner Meyer.

Hodebunnsanalyse med mikrokamera er et viktig hjelpemiddel for å avgjøre hvor dypt problemet sitter og hva problemet faktisk er. Ofte har kunder behandlet seg selv mot flass. Få vet at dette ofte skyldes fet hodebunn. Dermed har man behandlet feil og gjort tilstanden verre.

En sunn hodebunn er veien til vakrere hår

Mot håravfall

Apollo Hårsenter bruker kombinasjoner av produkter fra sin Trikologi-serie som settes sammen spesielt for hver kunde. Hoveddelen av behandlingen foregår i hårsenteret, men kunden får også med seg produkter som skal brukes hjemme.

Mange som mister håret synes dette er problematisk. En del er arvelig disponert for å miste håret, og for de det gjelder kan dessverre ikke Meyer love at han kan gjøre underverker. Men ofte kan årsaken ligge i hodebunnen og det avdekkes av en grundig analyse.

- Et behandlingsprogram hos oss går over flere uker og det er derfor viktig at man er motivert og følger godt opp. Underveis i behandlingen tar vi flere analyser for å se hvordan tilstanden er, hva som er forbedret og om behandlingsløpet bør justeres. Hos oss i Apollo Hårsenter er alle kunder like viktige, forteller Meyer.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring