Annonsørinnhold

Er du tørr i munnen, øynene eller i underlivet?

Nyttige Tindvedbær eller naturlig hjelp for dine slimhinner.

Er du tørr i munnen, øynene eller i underlivet?

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Føles det tørt? Allerede i 35-40-års alderen har mange problemer med tørre og sensitive slimhinner, og problemet øker jo eldre man blir.

Slimhinner finnes blant annet i munn, øyne og underlivet, og fungerer som en naturlig og beskyttende barriere og har en smørende funksjon. Normalt fungerende slimhinner har en smørende funksjon, som kan være av stor betydning for livskvalitet og trivsel.

Er du tørr i munnen, øynene eller i underlivet?

Sunne tindvebær

Man har lenge kjent til de sunne tindvebærene, men det var ikke før i starten av 1990-tallet at en gruppe forskere ved universitetet i Åbo begynte å interessere seg for å undersøke bærene nærmere. Tindvebær inneholder et naturlig kompleks av umettede fettsyere og vekstreoler sammen med Vitamin A (betakaroten) og vitamin E. Betakaroten kan av kroppen omdannes til vitamin A som bidrar til å beholde slimhinnenes normale funksjon.

Membrasin inneholder SBA24, ett unikt ekstrakt fra tindvedbær som inneholder flere ulike fettsyrer samt vitamin A (betakaroten).

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring