Annonsørinnhold

Flux

Plages du av tørr munn?

Her er løsningen.

VISSTE DU AT: Langvarig tørrhet (xerostomi) kan gi utvikling av hull i tennene, samt tannkjøttsykdommer.
VISSTE DU AT: Langvarig tørrhet (xerostomi) kan gi utvikling av hull i tennene, samt tannkjøttsykdommer. Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

ANNONSE: Tørr munn skyldes enten at spyttproduksjonen er for liten, eller at sammensetningen av spyttet ikke er som den skal være på grunn av ubalanse i munnhulen.

Spyttet skal rense munnhulen, balansere ph-nivået i munnen, fukte og smøre slimhinnene i munnen og motvirke bakterier.

Derfor er det viktig å holde spyttproduksjonen oppe, sørge for smøring av slimhinnene og unngå ubehagelig tørrhet i munnen.

Fakta om tørr munn:

  • Tørr munn kan forårsake plager som dårlig ånde, redusert smaksopplevelse, ubehag når du snakker og svelger, såre slimhinner, dårlig nattesøvn og karies (hull i tennene)
  • Tørr munn er ifølge studier et daglig problem som ofte blir forbundet med eldre, men stadig flere yngre plages også av tørr munn. Kvinner har lavere spyttkjertelkapasitet enn menn, ca hver 5. mann og hver 3. kvinne opplever tørr munn, og blant kvinner 55+ øker andelen til 50 prosent.
  • Tørr munn oppstår når spyttkjertlene produserer for lite spytt. Årsaker til munntørrhet kan være overgangsalder, stress, sykdom, de som sover med åpen munn (snorkerne), medisiner eller cellegiftsbehandling, hvor bivirkninger fra medisiner er den vanligste
  • Om du benytter flere enn fire ulike typer av medisiner, øker risikoen for tørr munn

Moderne produkter

Flux har en serie produkter som hjelper mange som opplever/plages av tørr munn.

Flux for tørr munn er en serie med produkter som kan brukes sammen, eller hver for seg, spyttstimulerenede drops i 3 gode smaker samt gele og skyll som smører slimhinnene, stimulerer spyttkjertelene og beskytter tennene.

Alle produktene inneholder fluor for ekstra beskyttelse mot karies (hull i tennene). Serien er utviklet etter tilbakemeldinger fra forbruker og i tett samarbeid med Nordisk tannhelsepersonell.

Dette er moderne produkter du kan bruke til alle døgnets tider og som hjelper mot tørr munn.

Produktene er utviklet i samarbeid med skandinavisk tannpleie og selges eksklusivt på apotek samt hos enkelte tannklinikker.

PRODUKTER: Flux Dry Mouth-serien består av et skyll, en gel og harde sugetabletter. Alle produktene inneholder fluor, stimulerer spyttproduksjonen og fukter og smører slimhinnene. Produktene kan kombineres døgnet rundt etter behov, og finnes i smakene jordbær/rabarbra, stikkelsbær og honning/lakris.
PRODUKTER: Flux Dry Mouth-serien består av et skyll, en gel og harde sugetabletter. Alle produktene inneholder fluor, stimulerer spyttproduksjonen og fukter og smører slimhinnene. Produktene kan kombineres døgnet rundt etter behov, og finnes i smakene jordbær/rabarbra, stikkelsbær og honning/lakris. Vis mer

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring