- Det neste jeg husker er at jeg lå på bakken, ved siden av en ambulanse

Den dramatiske hendelsen, skjedde et år etter hukommelsesproblemene dukket opp hos Terese (22).

HUKOMMELSE: Da Terese Thue Lund var 22 år gammel trodde hun at den manglende hukommelsen hennes skyldtes festing. Ett år senere opplevde hun plutselig en dramatisk hendelse på trikken, og to dager senere ble hun skrevet ut av sykehuset. Legene og brødrene Wasim og Naeem Zahid diskuterer symptomer og sykdom. Vil du heller høre oss som podcast? iTunes: https://itunes.apple.com/us/podcast/lommelegen/id1345878943?mt=2 Acast: https://www.acast.com/lommelegen Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

- Første gang jeg oppdaget noe var unormalt var jeg 22 år gammel, forteller Terese i ukens episode på Lommelegen.

- Hukommelsen ble veldig dårlig. Jeg husket ikke hva jeg gjorde i helga, og måtte spørre medstudenter hva som egentlig hadde hendt. Jeg tenkte jeg kanskje hadde drukket litt for mye, men jeg oppdaget jo stadig at de andre husket mye mer fra helga enn meg. Jeg hadde ikke peiling på hvem jeg hadde vært på fest sammen med.

Terese var førskolelærerstudent, og etter hvert dukket det også opp vansker i praksis. - Jeg klarte ikke å huske barna sine navn fra dag til dag.

Et år senere skjedde en dramatisk hendelse da hun satt på bussen.

- Det jeg husker er at en dame tok meg på hånden og sa "kjære deg, jeg er ikke mamman din". Det neste jeg husker er at jeg ligger i Munkegata i Trondheim ved siden av en ambulanse.

BRØDRE OG LEGER: Naeem og Wasim Zahid.
BRØDRE OG LEGER: Naeem og Wasim Zahid. Vis mer

En hjernesykdom

Terese levde i mange år med betydelige symptomer på denne sykdommen, og etter noen år ble hun operert i hjernen.

Hør mer om hennes historie og sykdom og hva som skjedde videre i denne ukes episode av Lommelegens podcast (iTunes eller for Android i eller for via f.eks. Podcast Addict, Beyond Pod eller pocket cast. ) Eller se filmen ovenfor eller i Lommelegens Youtube-kanal.

FORRIGE EPISODER:

Hva holder Wasim våken om natta?

Også leger har sykdommer og plager. I denne episoden forteller Wasim om et helseproblem han fikk som ungdom etter en konsert, og som iblant gjør det vanskelig å sove om natta.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring