Filmserie og podcast fra Lommelegen

Legene Wasim og Naeem tar opp ulike sykdommer og helseutfordringer i Lommelegens nye satsing.

NY SERIE FRA LOMMELEGEN: Legene og brødrene Naeem og Wasim Zahid snakker om symptomer, sykdom, helse, kropp og medisin i vår serie.
NY SERIE FRA LOMMELEGEN: Legene og brødrene Naeem og Wasim Zahid snakker om symptomer, sykdom, helse, kropp og medisin i vår serie. Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Legene Wasim og Naeem Zahid er brødre og spesialister innenfor hvert sitt område. Wasim er kardiolog og spesialist på hjertesykdommer, Naeem er utdannet kirurg. Hver episode møter vi et menneske som forteller sin historie om sykdom eller tilstand.

- Det kjentes ut som om en rotte gnagde på toppen av livmoren, forteller Gudveig (42) i den første episoden. Sykdommen hennes gjorde at hun til slutt måtte operere ut eggleder og livmor.

Anette (38) fortalte om en dramatisk morgen. Da hun stod opp var hun helt frisk. Plutselig klarer hun hverken å lese eller snakke.

Da Gunnar ble kritisk syk, ble Kona redningen.

Episodene kan høres som podcast eller ses på youtube.

EPISODER:

Filmserie og podcast fra Lommelegen

Sammen skal de snakke om kropp, helse og sykdom. De deler sin erfaring, knuser gamle helsemyter og svarer på spørsmål. Programleder er sykepleier og redaktør hos Lommelegen.no, Elisabeth Lofthus.

Faste poster vil også være "Kroppen" hvor legene snakker om ulike organer og funksjoner, "Ukens spørsmål" hvor legene skal besvare spørsmål sendt inn til Lommelegen.no og "Aktuelt" hvor legene tar opp ulike tema.

Serien retter seg mot alle som har interesse av kropp og helse.

Marie Røssland er produsent.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring