- Helt plutselig falt jeg om, og klarte ikke å reise meg igjen

Som lyn fra klar himmel ble Marianne rammet av sykdom. Det skulle gå ti år før hun fikk vite hva som feilte henne.

SYK: Da Marianne Lillehagen var i begynnelsen av 20-åra fikk hun de første symptomene på en sykdom som skulle plage henne i mange år framover. Legene og brødrene Wasim og Naeem Wasim diskuterer kropp, helse og symptomer. Se hele programmet her: https://youtu.be/lRtIXBtuars Vil du heller høre oss som podcast? https://itunes.apple.com/no/podcast/lommelegen/id1345878943?l=no&mt=2 Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

I ukens episode handler det om en sykdom som hos noen kan utvikle seg til å bli svært alvorlig.

Marianne var i tyveårene og stod og helte melk i kaffen, da hun plutselig falt om på gulvet, og klarte ikke å reise seg. - Virus på balansenerven, konkuderte legen med, men det var ikke riktig diagnose.

Hun fortsatte å føle seg svimmel og uvel ofte. - Dette kan være symptomer på angst, var det flere som mente. Marianne slo seg til ro med dette, helt til hun 10 år senere fikk problemer med synet på det ene øyet...

I denne ukes episode av "Lommelegen" får du svar på hvilken sykdom Marianne har og hvordan det er å leve med denne diagnosen. Du kan laste ned episoden på podcast. Eller du kan se den i Lommelegens Youtube-kanal.

HELSE, SYKDOM OG MEDISIN: Lommelegen er en serie hvor du kan lære mer om dette. Sykepleier Elisabeth og legene, og brødrene Naeem og Wasim deler sin kunnskap med deg. Foto: Marie Røssland
HELSE, SYKDOM OG MEDISIN: Lommelegen er en serie hvor du kan lære mer om dette. Sykepleier Elisabeth og legene, og brødrene Naeem og Wasim deler sin kunnskap med deg. Foto: Marie Røssland Vis mer

Er menn med mye testosteron sintere enn andre?

....og er PMS en reell tilstand, eller en myte?

I dag skal det handle om hvordan hormoner og følelser kan henge sammen. Legene forteller hva som skjer i kroppen, og Elisabeth røper hva som er hennes yndlings-hormon.

- Det bor noen «der nede»

- Det stikker og klør, jeg lurer på om det er noen som bor «der nede»? Dette skriver en ung kvinne som er plaget med kløe i underlivet, og et helt spesielt type eksem.

- Ja, her tror jeg vi kan fastslå at noen har flyttet inn. Disse symtpomene hører typiske ut for denne infeksjonen, sier Naeem.

Ekkelt eller simpelthen superinteressant? Paneldeltagerne blir ikke helt enige med seg selv - uansett, slike symptomer bør medføre et legebesøk for sikker diagnose og behandling.

FLERE EPISODER:

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring