Medisinsk kvalitetssikring

Lommelegens redaksjon ønsker at alle medisinske faktaopplysninger skal være så riktig og nøyaktig som mulig.

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Lommelegen.no ble etablert i 1998, og er et medisinsk nettsted, med informasjon rettet mot folk flest.

Redaksjon og medisinsk kompetanse

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, legespesialister, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, dato og yrkesbakgrunn skal oppgis på alle artikler. Alle artikler blir dessuten gjennomgått av redaktør med medisinsk bakgrunn (sykepleier).

Vi har strenge retningslinjer for våre artikler:

  • Vi velger kilder som er basert på vitenskapelige, medisinske kilder og offentlig informasjon.
  • Vi baserer våre råd ut fra nasjonale helsemyndigheters anbefalinger.
  • Vi viser til kilder i artikler. (Fortløpende eller som referanse nederst)
  • Vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.
  • Vi jobber ut fra Vær varsom-plakaten

Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, vennligst ta kontakt med redaktør.

Oppdateringer

Vi jobber kontinuerlig med oppdatering av de mest leste artiklene. Artikler som ikke er oppdatert merkes tydelig. Nederst i artikler kan du finne informasjon om hvem som har oppdatert og kilder ved revisjon.

Vår redaksjon

Vår redaksjon og medisinske fagpersoner består av ansvarlig redaktør, leger, andre frilansere med helsebakgrunn eller journalistutdannelse.

Her er listen over bidragsyterne i vår redaksjon.

Vi søker flere leger

Vi søker flere legespesialister/LIS-leger som ønsker å skrive artikler på Lommelegen.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring