Om Lommelegen

Lommelegen er et medisinsk nettsted, med informasjon rettet mot folk flest.

Om Lommelegen

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Lommelegen.no ble etablert i 1998. Nettstedet hadde tidligere en rådgivende svartjeneste innen helse, men har de siste årene vært et redaksjonelt nettsted hvor leger, sykepleiere og journalister formidler trygg helseinformasjon til folk flest.

Vår misjon er den samme i dag som i 1998 - å gi svar til våre lesere på vanlige spørsmål om helse, kropp og sykdom.

Vi har omlag 650 000 lesere hver uke. En tredjedel av våre lesere jobber innen helsesektoren.

Hvem har skrevet artiklene på Lommelegen?

Se liste over leger, helsepersonell og journalister

Trygg informasjon

Våre artikler har strenge krav til hvordan vi velger og oppgir kilder, for å gi deg god og riktig helseinformasjon.

Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Les mer om hvordan vi faktasjekker helseinformasjon.

Annonsemerking

Lommelegen har et klart skille mellom markedsaktiviteter og redaksjonelt arbeid. Annonseplasser er godt merket. Det skal være åpenbart for våre lesere hva som er annonser og hva som er redaksjonelt innhold.

Lommelegen eies av Dagbladet AS. Salgsavdelingen i Dagbladet er ansvarlig for annonsesalget på Lommelegen. Redaksjonen og legene på Lommelegen er ikke involvert i denne virksomheten.

Salgsavdelingen eller våre kunder kan ikke bestille bestemte redaksjonelle artikler eller redaksjonelle omtaler på Lommelegen.

Svartjenesten

Lommelegen hadde tidligere en rådgivningstjeneste hvor man kunne sende inn spørsmål og få svar på spørsmål fra ulike leger, legespesialister og andre fagpersoner. Denne ble lagt ned i 2021. Det er ikke mulig å kontakte våre leger - eller redaksjon - for å få personlig svar på helseproblemstilling.

Har du brukt tjenesten tidligere, og har spørsmål om personvern? Da kan du sende en mail til personvernombudet i Aller: pvo@aller.com

Hvorfor «Lommelegen»?

Du lurer kanskje på hvor navnet «Lommelegen» kommer fra? Her er svaret:

OPPRINNELSEN: Lommelegen kom først i bokformat i 1998, og senere samme år på nett. Foto: Lommelegen.no
OPPRINNELSEN: Lommelegen kom først i bokformat i 1998, og senere samme år på nett. Foto: Lommelegen.no Vis mer

I 1998 ble det utgitt en opplagsbok som het Lommelegen. Liten nok til å til å være kjapp å slå opp i, samtidig stor nok til å gi svar på de fleste spørsmål som kan melde seg når du er blir syk. Denne boken ble også publisert på nett - og ble dermed Lommelegen.no.

Legene som stod bak denne boken, Cecilie Arentz-Hansen og Kåre Moen, var også de som laget det medisinske verket Legevakthåndboken, som boken Lommelegen var en omarbeidet versjon av.

Dette var starten på Lommelegen.no. Omtrent 7 år senere ble nettstedet kjøpt av Allerkonsernet. Flere av legene som var bidragsytere i oppstarten av lommelegen.no fortsatte å skrive artikler hos oss, i tillegg til mange nye leger gjennom årene.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring