Spolebeinet ute av ledd

I albuen holdes spolebeinet på plass av et ringformet bånd. Dersom beinet glipper ut av denne ringen, kommer det ut av ledd. Skaden er vanligst hos barn som har blitt løftet eller dradd etter armen eller slengt rundt med strake armer.

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Medisinsk betegnelse: "pulled elbow".SykdomstegnSmerter i albuen, særlig hvis underarmen roteres (den samme rotasjonsbevegelsen som når du bruker en skrutrekker).

BehandlingKontakt lege, som vil undersøke barnet, og deretter forsøke å sette spolebeinet tilbake på plass. Det kan gå greit, men lykkes ikke alltid. I så fall får barnet et fatle, og dere får beskjed om å komme tilbake i løpet av et par dager. I løpet av denne tiden kommer ofte spolebeinet tilbake på plass av seg selv.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring