Tor fikk vondt i underlivet etter sykkeltur. Syv år senere fikk han en diagnose

Denne sykdommen kan det være vanskelig å snakke om, men menn bør vite om symptomene.

Legene Naeem, Wasim og sykepleier Elisabeth diskuterer kropp, helse og sykdom. Video: Lommelegen Vis mer Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

I denne utgaven av Lommelegens podcast og Youtubeserie møter vi Tor Heimdal som etter en sykkeltur fikk vondt i underlivet. Sju år senere fikk han en ubehagelig diagnose, etter flere prøver hos lege og på sykehus.

Det handler om en sykdom som rammer menn, og som det ikke alltid er så lett å snakke om. Og bør alle menn blir screenet med en blodprøve for å sjekke om man har denne sykdommen? Dette gir legene og brødrene Wasim og Naeem Zahid svar på.

PROSTATAKREFT: Da Tor Heimdal var i begynnelsen av 40-åra, fikk han smerter i underlivet. Sju år senere fikk han påvist prostatakreft.
PROSTATAKREFT: Da Tor Heimdal var i begynnelsen av 40-åra, fikk han smerter i underlivet. Sju år senere fikk han påvist prostatakreft. Vis mer

Ole Einar Bjørndalen rammet av hjertesykdom - hvilken?

Ole Einar Bjørndalen legger opp, og forteller at en av årsakene til dette er at han har fått hjerteflimmer det siste året. Wasim forteller om denne sykdommen og hvorfor toppidrettsutøvere er spesielt utsatt.

Du kan laste ned episoden på podcast (iTunes eller Acast.) Eller du kan se den i Lommelegens Youtube-kanal.

Problemer med bihuler

Hvorfor får noen stadige bihuleproblemer? Ukens spørsmål tar for seg dette, og gir råd til en dame som opplever dette.

FLERE EPISODER:

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring