Annonsørinnhold

En smart tjeneste for deg som bruker faste medisiner

Gir deg en ting mindre å huske på i hverdagen.

FÅR VARSEL PÅ SMS: Når Linda trenger påfyll av medisinene sine for høyt blodtrykk, trenger hun ikke å huske på det selv. De ligger nemlig klare og venter på henne på Apotek 1.
FÅR VARSEL PÅ SMS: Når Linda trenger påfyll av medisinene sine for høyt blodtrykk, trenger hun ikke å huske på det selv. De ligger nemlig klare og venter på henne på Apotek 1. Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

ANNONSE: Det er mange tilstander som fører til at du må ha faste medisiner hver dag. Du trenger ikke engang føle deg syk for at du har behov for daglige tabletter eller andre former for medisin. Men medisinen må du likevel ha, for å unngå at du begynner å føle deg dårlig.

Høyt blodtrykk er en slik tilstand. Selv om du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det, er det veldig viktig at du følger legens anvisning når det først er oppdaget. På den måten unngår du at kroppen din tar skade av det høye blodtrykket, og på sikt utvikler farlige sykdommer.

Helt tilfeldig

– Jeg hadde høyt blodtrykk da jeg var gravid. Da jeg gikk med førstemann fikk jeg i tillegg preeklampsi – også kalt svangerskapsforgiftning, sier Linda Trondsdatter (42) fra Mysen.

Men etter barnefødslene gikk blodtrykket tilbake til det normale, og alt var fint i flere år.

Så oppdaget Lindas lege tilfeldigvis at trebarnsmorens blodtrykk var høyt over tid. Hun begynte med blodtrykksmedisiner, og trykket gikk ned – men det var fremdeles for høyt.

– For halvannet år siden prøvde legen å gi meg betablokker i tillegg til blodtrykksmedisinen, og det fungerte. Nå er blodtrykket mitt regulert og bra, sier Linda.

Viktig med behandling

Hvorfor 42-åringen fikk høyt blodtrykk, vet ikke verken Linda eller legene. Men Linda vet hvor avgjørende det er at hun alltid har medisinene tilgjengelig, og hvor stressende det kan være å oppdage at man holder på å gå tom.

– Hypertensjon kan gi økt risiko for andre sykdommer som slag og hjerteinfarkt, og det er derfor viktig at jeg tar tablettene, sier Linda.

Huske ditt, huske datt

Det er jo mye man skal huske på i en travel hverdag, og det er ikke alltid lett å huske å gå på apoteket i tide innimellom alle andre punkter på huskelista.

Tidligere måtte du også huske å finne fram resepten og ta den med deg på apoteket, men det ble det heldigvis slutt på da reseptene ble digitale.

Nå har det kommet en gratistjeneste som gjør at du slipper helt å huske på når du må dra på apoteket for å hente mer medisiner. Apotek 1 kan passe på det for deg!

Gjør hverdagen enklere

Apotek 1 har nemlig lansert en ny tjeneste som har kontroll over når det nærmer seg at du trenger påfyll. Du abonnerer rett og slett på de faste medisinene dine.

– Det er en utrolig bra tjeneste, som fungerer veldig enkelt og greit, sier en fornøyd Linda.

ALLTID KLART: Med gratistjenesten fra Apotek 1 får Linda alltid medisinene sine når hun trenger dem. Her ekspederes hun av Elin Olaussen på Apotek 1 i Askim.
ALLTID KLART: Med gratistjenesten fra Apotek 1 får Linda alltid medisinene sine når hun trenger dem. Her ekspederes hun av Elin Olaussen på Apotek 1 i Askim. Vis mer

Som abonnent hos Apotek 1 får Linda en SMS i god tid før hun er i ferd med å gå tom for blodtrykksmedisinene. Da står neste forsyning allerede pakket og klar til henne på apoteket som hun har valgt som sitt utleveringssted, og det eneste Linda trenger å huske på er å svinge innom apoteket og hente med seg pakken når det passer henne best. Hun gjør det gjerne samme dag som SMS-en kommer,

En stor trygghet

Abonnementet er gratis og uten bindingstid, og det er enkelt å sette det i gang. Du kan gjøre det på nett ved hjelp av Bank ID, eller ordne det over disk i et hvilket som helst Apotek 1.

– Denne gratistjenesten kan være en stor trygghet for mange, sier kommunikasjonsansvarlig Kjersti Solberg Ofstad i Apotek 1. – Det er jo mye man skal passe på i en travel hverdag, og vårt abonnement kan avlaste deg. Det passer på at du alltid har tilgang på de faste medisinene du bruker, slik at du har én ting mindre på huskelista.

Sier når du må til legen

Det smarte abonnementet har flere fordeler. En av dem er at du slipper helt unna bomturer. Noen ganger hender det jo at et apotek går tom for akkurat den medisintypen du er avhengig av, men det vil du aldri oppleve som abonnent.

Linda er fornøyd med alle fordelene.

– Når resepten min må fornyes av legen, får jeg også SMS-varsel fra Apotek 1. Det er veldig smart, for det er jo ikke alltid man har oversikt over hvor mange ganger det er igjen på en resept, sier Linda.

SMART LØSNING: Linda Trondsdatter leste om abonnementsløsningen på nettet, og syntes det virket som en god idé. Etter å ha testet den en stund, er hun godt fornøyd.
SMART LØSNING: Linda Trondsdatter leste om abonnementsløsningen på nettet, og syntes det virket som en god idé. Etter å ha testet den en stund, er hun godt fornøyd. Vis mer

Når hun får SMS-en, er det bare for henne å bestille time hos fastlegen sin, så går ting som det skal.

Smart for mange

Dette abonnementet er spesielt smart for deg som tar faste medisiner, enten du har høyt blodtrykk, astma eller diabetes – eller andre sykdommer eller tilstander som gjør av du er avhengig av legemidler hver dag for å holde det i sjakk.

.– Eldre mennesker kan ha ekstra god nytte av abonnementet, særlig hvis de bruker mange forskjellige medisiner. Med denne løsningen slipper de å gå tom for noe som helst, sier Ofstad i Apotek 1.

Du kan også abonnere på andre apotekvarer enn reseptbelagte medisiner. Når du setter opp abonnementet ditt hos Apotek 1, forteller du hva du trenger og hvor mye du bruker av det. Det fungerer på akkurat samme måte som med reseptbelagte varer.

Dermed er du sikker på at du får du det du trenger, når du trenger det.

Rett hjem

Om du bor langt fra nærmeste Apotek 1, gir abonnementsløsningen deg nok en fordel: Du kan få medisinene rett hjem.

– Jeg har valgt å plukke opp varene på Apotek 1 i Askim, fordi det passer helt fint inn i hverdagen min. Likevel er det greit å vite at varene kan sendes hjem til meg hvis jeg skulle ønske det, sier Linda.

For mange kan dette være en måte å gjøre hverdagen enklere på, siden du ikke trenger å dra innom apoteket. Pakken fra Apotek 1 må signeres for, og du bestemmer selv om den skal leveres på døren eller om du vil hente den på postkontoret. Du betaler bare porto, tjenesten er gratis.

– En flott ekstrabonus ved å hente medisinene på Apotek 1, er at jeg samtidig kan spørre om råd hvis det er noe jeg lurer på. De ansatte er både hjelpsomme og kunnskapsrike, sier Linda.

Les mer om abonnementstjenesten til Apotek1 her.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring