Komplikasjoner i svangerskapet

Ikke alle svangerskap forløper uten skjær i sjøen. Vi har samlet de vanligste komplikasjonene som kan oppstå i løpet av graviditeten.

ER ALT I ORDEN: På svangerskapskontroll vil lege og jordmor sjekke at alt er bra med deg og barnet ditt. Det er sjeldent alvorlige komplikasjoner oppstår. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
ER ALT I ORDEN: På svangerskapskontroll vil lege og jordmor sjekke at alt er bra med deg og barnet ditt. Det er sjeldent alvorlige komplikasjoner oppstår. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Vi anbefaler ikke at du som er gravid skal fokusere på alt som kan gå galt, dette er ikke hensikten med denne artikkelen. Derimot tror vi at kunnskap kan være til hjelp hvis sykdom eller skade er i ferd med å utvikle seg eller allerede har skjedd. Her kan du finne medisinsk informasjon om noen sykdommer og tilstander som kan oppstå, på grunn av svangerskapet.

Komplikasjoner tidlig i svangerskapet:

Komplikasjoner senere i svangerskapet:

Komplikasjoner som opptrer senere i svangerskapet kan ha vært der hele tiden, men fører først til symptomer et stykke ute i svangerskapet.

Oppdatert 17.09.06 av: Cecilie Arentz-Hansen, lege
Oppdatert 22.08.18 av: Elisabeth Lofthus, sykepleier. (Fikset brutte lenker, lagt inn bilde)

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring