Gudveig (42) opererte ut livmor og eggstokker, etter mange år med sterke smerter

Hun følte legene bagatelliserte plagene hennes. Så viste en kikkhullsundersøkelse at noe var veldig galt.

UNORMALE MENSTURASJONSSMERTER: Vi møter en pasient som forteller hvorfor hun opererte bort livmor og eggstokker. Video: Lommelegen.no / Marie Røssland Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

- Det kjentes ut som om en rotte gnagde på toppen av livmoren, forteller Gudveig (42) i den første episoden av ny serie hos Lommelegen.no

Gudveig var i mange år plaget med svært sterke menstuasjonssmerter.

I den nye serien som lanseres på Podcast og Youtube i dag hos Lommelegen, forteller hun at det var i mange år opplevde å bli bagatellisert og ikke få hjelp.

- Flere ganger ble det antydet at smertene satt mellom ørene på meg, og ikke i magen, forteller hun.

Da hun flere år senere ble undersøkt med en kikkhullsoperasjon kom legene frem til at hun led av en alvorlig form for endometriose.

Se film nedenfor eller last ned podcast for å høre hele hennes historie.

Ny serie på Lommelegen

Hver episode møter vi et menneske som forteller sin historie om sykdom eller tilstand, og legene våre går gjennom symptomer, undersøkelser og behandling.

Episodene kan høres som podcast eller ses på youtube.

Legene Wasim og Naeem Zahid er brødre og spesialister innenfor hvert sitt område. Wasim er kardiolog og spesialist på hjertesykdommer, Naeem er utdannet gastrokirurg.

Sammen skal de snakke om kropp, helse og sykdom. De deler sin erfaring, knuser gamle helsemyter og svarer på spørsmål. Sykepleier og redaktør hos Lommelegen.no, Elisabeth Lofthus, er programleder.

Faste poster vil også være:

  • "Kroppen" hvor legene snakker om ulike organer, funksjoner og vanlige helseproblem.
  • "Ukens spørsmål" hvor legene skal besvare spørsmål sendt inn til Lommelegen.no.
  • "Aktuelt" hvor legene tar opp ulike tema de er opptatt av nå.
LAGER PODCAST OG FILM: Fra venstre programleder Elisabeth Lofthus med legene Naeem og Wasim Zahid
LAGER PODCAST OG FILM: Fra venstre programleder Elisabeth Lofthus med legene Naeem og Wasim Zahid Vis mer

Serien retter seg mot alle som har interesse å lære mer om helse og kropp.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring