Paget's Sykdom

En sjelden kreftform, med hudforandring og kløe på en brystvorte.

EKSEM, FLASSENDE HUD OG KLØE: Kan ha mange årsaker. En sjelden årsak er Pagets sykdom. Foto: Alona Siniehina / Shutterstock / NTB
EKSEM, FLASSENDE HUD OG KLØE: Kan ha mange årsaker. En sjelden årsak er Pagets sykdom. Foto: Alona Siniehina / Shutterstock / NTB Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Pagets sykdom er en sjelden form for brystkreft.

Symptomer

Pagets sykdom er eksemliknende hudforandringer i og omkring brystvorten, som skyldes infiltrasjon fra en underliggende kreftsvulst i selve brystkjertelvevet.(4) Hudforandringene likner på vanlig eksem med rødhet, skjelling og kløende hud.

Oppsøk lege

Hudforandringene finnes kun på den ene brystvorten og responderer som regel ikke på vanlig eksembehandling med kortisonkrem og fuktighetskrem og det er viktig å oppsøke lege for videre utredning.

Pagets sykdom: En sjelden årsak til brystkreft. På dette er bildet er det langtkomne forandringer. Foto: Casa nayafana / Shutterstock / NTB
Pagets sykdom: En sjelden årsak til brystkreft. På dette er bildet er det langtkomne forandringer. Foto: Casa nayafana / Shutterstock / NTB Vis mer

Diagnose

Legen vil ta en vevsprøve for å avkrefte eller bekrefte diagnosen.

Les mer om behandling av brystkreft

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring