- Magesmertene ble så intense at jeg kastet opp på trening

Anette (26) lever med en kronisk mage- tarmsykdom.

MAGESMERTER: Da Anette Wingerei Stulen var 14 år gammel opplevde hun så sterke magesmerter at hun kastet opp på håndballtrening. Likevel tok det nesten ett år før legene fant ut av hva som feilet henne. Legene og brødrene Wasim og Naeem Zahid diskuterer symptomer, sykdom og helse. Video: Lommelegen.noVis mer Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

I denne ukes episode i Lommelegens youtube og podcastserie møter vi Anette som forteller da hun ble syk.

- Første gang jeg fikk disse magesmertene trodde jeg det var blindtarmbetennelse. Jeg hadde smerte i høyre, nedre del av magen.

Anette var 14 år og trente aktivt håndball da hun stadig oftere var plaget med magesmerter.

- Først tenkte jeg at det går sikkert over, jeg har jo bare litt vondt i magen. Foreldrene mine spurte meg om jeg gruet meg til skolen, eller om det var noen som plaget meg når jeg fortalte om magesmertene, som jo er typiske bekymringer når barn har diffuse magesmerter.

FAST PANEL: Sykepleier Elisabeth, gastrokirurg Naeem og hjertespesialist Wasim.
FAST PANEL: Sykepleier Elisabeth, gastrokirurg Naeem og hjertespesialist Wasim. Vis mer

Etterhvert dukket flere symptomer opp. Anette fikk stadig diaré og blod og slim i avføringen. Det tok nesten et år før legene fant ut hva det var. En enkel prøve som viste til slutt hvilken sykdom som plaget Anette.

Hør mer om hennes historie og sykdom og hva som skjedde videre i denne ukes episode av Lommelegens podcast (iTunes eller for Android i f.eks. Podcast Addict, Beyond Pod eller Pocket Cast. ) Eller se filmen ovenfor eller i Lommelegens Youtube-kanal.

- Jeg ble rundlurt av sjarmerende pasient

Lege og kirurg Naeem Zahid forteller oss om en hendelse da han var nyutdannet lege og opplevde en hendelse han svært gjerne skulle gjort om igjen.

Zahid bekrefter at dette er en utfordring mange leger opplever.

Vond, rød stripe på armen

I ukens spørsmål forteller en kvinne at hun har fått en rød og smertefull stripe i huden på armen.

- Dette er faktisk en ganske alvorlig tilstand, oppsøk lege, oppfordrer legene.

FORRIGE EPISODER:

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring