Gratis informasjonstelefon, spør om demens!

Er noen nær deg i ferd med å bli dement? Tror du at du selv er i faresonen? Du kan kontakte demenslinjen og snakke med spesialsykepleiere med spesiell kompetanse på demens.

RING SPESIALSYKEPLEIER: Nasjonalforeningens demenslinje er åpen 9-15. Ring og få råd av sykepleiere med kompetanse på demens. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock
RING SPESIALSYKEPLEIER: Nasjonalforeningens demenslinje er åpen 9-15. Ring og få råd av sykepleiere med kompetanse på demens. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Demens vil si tap av mentale funksjoner på grunn av skade i hjernen. Alzheimers sykdom og åreforkalkning er de vanligste årsakene.

En person som utvikler demens blir mer og mer glemsk, desorientert og kan bli likegyldig med utseende og personlig hygiene. Noen blir urolige, paranoide eller sinte.

Nasjonalforeningen for Folkehelsen har opprettet en hjelpelinje for deg som trenger råd eller hjelp.

Nummeret er 23 12 00 40.

Demenslinjen har spesialsykepleiere som kan svare deg. Demenslinjen er åpen mandag til fredag kl. 09-15.

Her kan du få råd, kunnskap om demens og hjelp til å søke medisinsk og juridisk ekspertise. Du kan også bli satt i forbindelse med pårørendegrupper og få tilsendt informasjon om aktuell litteratur.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring