Gratis kondomer

Visste du at du kan bestille 15 gratis kondomer på nett og få dem sendt hjem i postkassa? Slik gjør du det.

GRATIS KONDOMER: Gratis kondomer for alle - kan bestilles på helsenorge.no Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal
GRATIS KONDOMER: Gratis kondomer for alle - kan bestilles på helsenorge.no Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Å bestille gratis kondomer på nett hjem i postkassen, er et tilbud fra Helsedirektoratet via et firma som heter Cefem AS. Du betaler kun for en vanlig sms. Tilbudet er ikke bare til ungdom eller utsatte grupper, men et gratis tilbud alle kan benytte seg av fra det offentlige.

Kondom er det eneste prevensjonsmidlet som beskytter både mot kjønnssykdommer og mot uønsket graviditet. Kjønnssykdommer kan også smitte via munnsex og analsex.

Slik bestiller du

Bestill på Gratiskondomer.no hvor du finner du bestillingsskjema.

1. Fyll inn navn, adresse og telefonnummer.

2. Du bekrefter bestillingen ved å svare OK på sms'en du får når du sender inn skjema.

3. Kondomene sendes i en diskret boblekonvolutt og levering innen en uke fra du bekrefter bestillingen.

BEKREFT BESTILLINGEN PÅ SMS: Etter en uke, får du kondomene i postkassa, ifølge Helsenorge.no.  Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal
BEKREFT BESTILLINGEN PÅ SMS: Etter en uke, får du kondomene i postkassa, ifølge Helsenorge.no. Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal Vis mer

Begrensning på hvor mye du kan bestille

Ifølge avdelingsdirektør Ellen Margrethe Carlsen er ordningen med gratis kondomer noe som er åpent for alle privatpersoner, selv om hovedmålgruppene er ungdom og unge voksne under 25 år, sexarbeidere, flyktninger og asylsøkere, menn som har sex med menn, mennesker som lever med hiv og deres partnere, samt innsatte i fengsel, har hun tidligere fortalt til Dinside.no.

- Dette er et lavterskeltilbud som markedsføres primært blant målgruppene, men som er åpent og gratis for alle uansett alder.

Begrensningen er 15 kondomer.

SLIK SER KONVOLUTTEN UT: Kondomene sendes i en diskret boblekonvolutt og levering innen en uke fra du bekrefter bestillingen. Bilde: Gratiskondomer.no
SLIK SER KONVOLUTTEN UT: Kondomene sendes i en diskret boblekonvolutt og levering innen en uke fra du bekrefter bestillingen. Bilde: Gratiskondomer.no Vis mer

Kjønnssykdommene det er størst utbredelse av i Norge:

Klikk på linken for å lese om utbredelse, symptomer, smittemåte, diagnose og behandling.

Andre tilbud

Det er ikke bare kondomer som er gratis i Norge. Ifølge helsenorge kan man teste seg for seksuelt overførbare sykdommer kostnadsfritt hos alle fastlegekontorer, helsestasjoner for ungdom eller studenthelsetjenester.

Dersom du bor så nærme Bergen at du kan motta behandling på Haukeland, er det mulig å bestille gratis hjemmetesting av klamydia og gonoré.

- Alle som har hatt ubeskyttet sex med en partner som en ikke kjenner smittestatusen til bør teste seg for kjønnssykdommer, oppfordrer helsenorge på sin nettside.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring